Kilka kromek chałki
1 jajko
0,5 szklanki mleka
1 łyżka cukru trzcinowego
Ziarenka z 0,5 laski wanilii
Masło do smażenia
Serek mascarpone
Nutella (lub inny ulubiony krem do smarowania, polecam też Karmelove od Wedla)
Ulubione owoce, świeże lub rozmrożone
Jajko roztrzepujemy w misce z mlekiem, dodajemy wanilię oraz cukier i ponownie mieszamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Kromki chałki maczamy z obu stron w masie jajecznej (warto zanurzyć je na kilka sekund aby wsiąknęły jak najwięcej masy) i smażymy z obu stron na maśle na złoty kolor (na małym-średnim ogniu).
Gorące tosty smarujemy nutellą, dekorujemy serkiem mascarpone i dużą ilością owoców. Pozostaje nam już tylko delektować się.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz